Secretaressedag 2024: doen jullie ook mee?

Secretaressedag 2024: doen jullie ook mee?

Het is weer bijna zover! Op donderdag 18 april is het secretaressedag 2024: dé dag waarop je bij jouw bedrijf die speciale mensen die altijd alles piekfijn in orde maken eert en in het zonnetje zet. Dat doe je op z’n mooist met een weelderig boeket verse bloemen, maar er zijn meer leuke cadeaus. Benieuwd wat je nog meer kan doen om jouw PA, officemanager of secretaresse te eren op zijn of haar speciale dag? En wat deze dag precies inhoudt? Lees dan snel verder!

Wat is secretaressedag precies?

Geen succesvol bedrijf kan zonder goede secretaresses, of wat moderner: personal assistants, PA’s of officemanagers. Dit zijn de mensen die de boel altijd draaiende houden, die ervoor zorgen dat afspraken worden nageleefd en dat het kantoor tiptop in orde blijft. Het zijn rotsen in de branding die vaak op de achtergrond hun werk doen, waardoor managers en bazen soms kunnen vergeten hoe belangrijk ze zijn. Om hen hier aan te herinneren en om al die hardwerkende medewerkers de aandacht te geven die ze verdienen, is secretaressedag bedacht. Op deze dag zetten we alle secretaresses en office managers in het zonnetje.

Waar komt secretaressedag vandaan?

Secretaressedag komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, waar men een lange traditie kent in het eren van administratief medewerkers. In 1989 werd het voor het eerst gevierd in Nederland, toen Secretaresse Magazine, tegenwoordig bekend als Management Support Magazine, het samen met de bloemenbranche introduceerde in ons land. Toen heette het nog Secretaries Day, waaraan je goed kan zien dat het uit Amerika komt. Maar inmiddels is het dus helemaal ingeburgerd in onze bedrijfscultuur en noemen we het secretaressedag!

Wanneer is het secretaressedag in 2024?

Secretaressedag is ieder jaar op de derde donderdag van april. Dit jaar valt secretaressedag dus op donderdag 18 april. Op deze speciale dag zetten werkgevers en managers hun medewerkers en assistenten eens goed in het zonnetje.

Populaire cadeaus voor secretaressedag 2024

Weet jij nog niet welk cadeau je dit jaar moet geven aan je secretaresse? Bedenk dan dat bloemen altijd het perfecte cadeau zijn en via onze website kun je eenvoudig een boeket laten bezorgen op ieder kantoor in Nederland. Daarnaast zijn dit ook hele leuke cadeau-ideeën:

  • Een bijzondere lunch tijdens de middagpauze: ga bijvoorbeeld uiteten of laat jouw PA zijn of haar favoriete broodjes bezorgen!
  • Een boeket met cadeau, zoals witte wijn of heerlijke chocolade
  • Een cadeaubon van je favoriete (web-)winkel
  • Wellnessproducten zoals speciale zeep of badparels
  • Een ‘upgrade’ van de werkplek, zoals een unieke muismat met foto of een fraaie kantoorplant.

Bestel bloemen en laat bezorgen bij jouw assistent

Doet jouw bedrijf ook mee met secretaressedag 2024? Ga dan nu alvast op zoek naar een cadeautje, want 18 april is dichterbij dan je denkt! En wil je jouw persoonlijke assistent of jouw administratief medewerkers écht in stijl verwennen dit jaar? Laat dan één van onze speciale boeketten bezorgen op kantoor! Wij bezorgen door heel Nederland, ook bij jou op kantoor. Boeketten met bloemen rechtstreeks van de bloemenveiling: een mooier cadeau voor secretaressedag bestaat niet!