Lentebloemen: maak kennis met de mooiste voorjaarsbloeiers!

Als er één seizoen is waar iedereen blij van wordt, dan is het wel de lente. De temperaturen stijgen, de dagen worden langer en de natuur is in volle bloei: narcissen, tulpen, ranonkels en nog veel meer prachtige lentebloemen laten zien wat ze in petto hebben. Benieuwd welke bloemen dit vrolijke seizoen nog meer op hun mooist zijn? Maak kennis met de mooiste voorjaarsbloeiers!

Tulp

Als er één bloem synoniem is voor de Hollandse lente, dan is het wel de tulp. Tulpenboeketten zijn dan ook geliefd bij jong en oud als cadeautje, als paasboeket, of gewoon zomaar, om de lente te vieren. Ze zijn verkrijgbaar in prachtig intense kleuren als roze, geel, oranje, rood en blauw. Geef je iemand tulpen? Dan geef je een vrolijk boeket dat straalt van optimisme en geluk.

Narcis

Wat een kleuren, wat een geuren en wat een schattig trompettertje! Zie je narcissen staan in de weiden, op de plantsoenen en in de graskant? Dan kan de lente beginnen! De narcis is te herkennen aan de felle gele, oranje, witte en zalmroze kleuren en de trompetachtige vorm. Ze bloeien al vanaf februari en verspreiden een heerlijke geur.

Hyacint

Weinig bloemen gaan zo lekker op de eerste zonnestralen als de hyacint. Of je nu kiest voor roze, gele, blauwe, oranje, groene, rode of meerkleurige hyacinten: de bloemblaadjes kronkelen van plezier en ook hun zoete geuren verraden hoe blij ze wel niet zijn.

Ranonkel

De ranunculus asiaticus, beter bekend als ranonkel, is één van de meest charmante bloemen ter wereld. Dit is een bloem die in dezelfde categorie valt als de pioenroos en de allerbeste kwaliteit rode rozen. Ze begint als een klein knopje, maar wanneer ze opengaat, ontvouwt zich een schouwspel waar je direct verliefd op wordt!

Anemoon

Als je goed kijkt dan zie je het een beetje: de anemoon is familie van de ranonkel! Ook de anemoon is een bloem die het voorjaar nog leuker maakt. Met haar sierlijke en nonchalante uitstraling trekt deze bloem, die doorgroeit in de vaas, direct alle aandacht naar zich toe.

Violier

De violier staat ook wel bekend als de matthiola. In China staat deze bloem voor eeuwige schoonheid, en ook bij jou op tafel staat deze bloem garant voor een waar schouwspel van vrolijke vormen, intense kleuren en boterzachte zoete geuren.

Allium

Allium, ook wel bekend als sierui of (das-)look, bloeit aan het eind van de lente. Deze voorjaarsbloem is een opvallende verschijning met zijn bolle verzameling van sierlijke krulvormige blaadjes. Het meest bekend zijn paarse alliums, maar als je goed oplet kom je hem ook in het wit en donkerroze tegen!

Lathyrus

Lathyrussen worden ook wel pronkerwten genoemd, en dat is zeker niet voor niets! De blaadjes van deze voorjaarsbloemen brengen je in vervoering, met hun intense kleuren en royale contrasten. En ook de geur mag er wezen: de bloem verspreidt verrukkelijke aroma waar je spontaan de lentekriebels van krijgt!

Bloesem

Deze kwetsbare en sierlijke lentebloemen zijn één van de eerste tekenen dat de lente in aantocht is. Bloesem vind je op de takken van fruitboompjes als kersenbomen, pruimenboompjes en appelbomen en zijn een schitterende toevoeging aan ieder lenteboeket!

Iris

Maak kennis met de Iris: vernoemd naar de godin van de regenboog en één van de meest mysterieuze voorjaarsbloemetjes die er bestaan. Bijzonder aan deze bloem is dat hij verkrijgbaar in onder meer diverse blauwtinten, iets dat je niet vaak ziet!

Limonium

Met blaadjes die lijken op papier en niet te voorspellen vertakkingen heeft limonium veel weg van een droom. Maar deze bloem bestaat echt en kom je naast het bekende wit en blauw ook in het geel, lila, roze en zelfs in twee kleuren.

Blauwe druif

Blauwe druiven, ook wel bekend als druifhyacinten en muscari, is één van onze favoriete voorjaarsbloeiers. De trosvormige bloemen van de blauwe druif verspreiden een intense muskusgeur, vandaar ook de naam muscari.

Sering

Ook de sering is een bloem die in alles lente ademt, en dan hebben we het nog niet eens over het seizoen waarin hij spectaculair tot bloei komt. Zoete en verleidelijke geuren, een elegante en speelse compositie van kleine bloemblaadjes en lieve kleuren als roze, wit, blauwpaars en violet: sering is in alles voorjaar!

Sneeuwbal

De sneeuwbal, ook wel bekend als de viburnum, is een heerlijk springerige bolvormige bloem die een verrukkelijk lichtzoet geurtje verspreidt. In kleuren als wit en frisgroen is deze fiere bloem een favoriet in voorjaarsboeketten: heerlijk fris en fruitig!

Lentebloemen bestellen via Duinroos.nl

Wil jij deze lente je woning opfleuren met een prachtig boeket vol met de heerlijkste veilingverse lentebloemen? Of ben je op zoek naar een fleurig cadeautje dat helemaal aansluit bij het jaargetijde? Ontdek dan onze collectie voorjaarsboeketten en laat direct bezorgen door heel Nederland. Wanneer je voor 14:00 (zaterdag voor 12:00) bestelt, bezorgen we het boeket vandaag nog!