Tips voor verzorging van bloemen

Verzorg je je boeket goed, dan heb je er nog langer plezier van en bloeien de bloemen extra goed.

Bij Duinroos krijg je altijd 7 dagen vaasgarantie op bloemwerk. De geleverde bloemen zijn van goede kwaliteit, zodat je ten minste 7 dagen kunt genieten. Lees snel verder hoe je jouw boeket bloemen het beste kunt verzorgen met onze verzorgingstips.

Zo snel mogelijk op vaas zetten

Boeketten worden niet voor niets zorgvuldig verpakt. Dit voorkomt dat de bloemen tijdens het vervoer beschadigingen oplopen en beschermt het boeket tegen kou of warmte. Zet het boeket altijd zo snel mogelijk op water.

Schuin afsnijden en blad niet in het water laten komen

Om onder andere bacteriën te verwijderen, is het belangrijk bloemstelen schuin af te snijden voordat je ze in de vaas zet. Gebruik daarvoor scherp gereedschap, bij voorkeur een mes en eventueel een goede snoeischaar. Is het materiaal niet scherp, dan klem je de haarvaten af en kan de bloem het water niet goed opzuigen. 

Zorg dat er geen blad in het water komt, want dit gaat rotten. Bloemen kunnen niet tegen vervuild water. Het is niet per se nodig om doornen van rozen te verwijderen. Dit geeft zelfs 'wonden' waarin bacteriën kunnen gaan zitten. 
Zijn er bloemen uitgebloeid? Verwijder deze, dan geniet je langer van de nog mooie bloemen.

Gebruik een schone, passende vaas

Gebruik een vaas waarin de bloemstelen de ruimte hebben en zorg dat de vaas schoon is. Glazen vazen maak je over het algemeen makkelijk schoon (vaatwasser of afwassen met afwasmiddel). Bovendien zie je of het boeket nog voldoende water heeft. Gebruik liever geen kristallen of metalen vaas, omdat daarin het water (sneller) vervuild raakt. Tip: zet vazen omgekeerd in de kast, dan blijven ze schoon.

In onze webshop vind je een uniek assortiment vazen in verschillende formaten. Daarnaast is het mogelijk om bij ieder boeket een standaard glazen vaas mee te bestellen.

Bestel direct een boeket

Voeg snijbloemenvoeding toe

Snijbloemenvoeding helpt de bloemen zich mooi te ontwikkelen en langer goed te blijven. Daarom is het belangrijk dat je de toegevoegde voeding, in de verhouding zoals aangegeven, toevoegt aan het water. Zorg dat je voldoende water toevoegt; teveel voeding in te weinig water kan bladverbranding en steelverkleuring veroorzaken. Onder doseren komt echter veel vaker voor en veroorzaakt steelverkleuring, achterblijvende bloemontwikkeling, slappe bloemblaadjes, bladverkleuring en slap blad. Voor sommige bloemsoorten zijn speciale voedingen beschikbaar. Vraag ons gerust hiernaar.

Kraanwater in de vaas

Bloemen hebben geen bronwater nodig; kraanwater is prima. De ideale temperatuur daarvan verschilt per bloemsoort. Vandaar dat over het algemeen lauw/handwarm water wordt geadviseerd. Heb je een boeket van een bepaalde bloemsoort en wil je de ideale watertemperatuur weten? Vraag het ons!

Als je snijbloemenvoeding toevoegt, is het tussentijds verschonen van het vaaswater meestal niet nodig. Echter, sommige bloemsoorten vervuilen het water heel erg. Dan is het raadzaam om na enkele dagen het water te verversen. Vergeet niet om nieuwe snijbloemenvoeding toe te voegen.

Zet bloemen niet op de tocht, in de warmte of bij fruit

Tocht, warmte en fruit zorgen ervoor dat bloemen sneller verouderen en/of slap gaan hangen. Dus zet het boeket niet in de volle zon, bij de verwarming of openhaard of op een tochtige plek.

Direct bloemen bestellen

Nieuwe boeketten

Bekijk alle boeketten

Online bloemen bestellen bij De Duinroos

Ben je enthousiast geworden van onze verzorgingstips en kun je niet wachten om met jouw boeket aan de slag te gaan? Bestel dan nu een verse bos bloemen bij De Duinroos!

Direct bloemen bestellen

Of neem contact op via